Női lélek övegbe zárva – csak arra vár, hogy kiszabadítsd

Van az úgy, hogy érdekes találatokat dob fel az Instagram alkohol témakörben releváns hashtag-ekre keresve. Néha magyar vonatkozásban is. Ilyen élmény volt anno a Beerjet Hungary felfedezése, de aktualitásában látom a kurázsit a womanspirithungary-ben is. Hogy a fotókon túl a kecses üvegben mi van? Egy különleges minőségű és ízvilágú vérvörös édes likőr, vagy miként a felirat arról árulkodik, maga a női lélek.

Mítosz – A Királynő Itala

A középkori Európában egy titokzatos magyar királynő megparancsolta az alkimistáinak és parfüm mestereinek, hogy készítsenek számára egy varázslatos nedűt, ami bűvkörében tartja hódolóit, megőrzi élete szépségét, megfiatalítja, gyógyít a bánatban és megvéd az ártó szándéktól.

A francia parfümőrök és alkimisták végrehajthatatlan kihívásnak találták e nemes cél beteljesítését. Ideáik szerint eme célok ötvözése egyetlen párlatban elérte minden tudásuk végső határát.

A kontinensen féltve őrzött gyógynövény és parfümreceptúrák tanulmányozása ihlette őket a Magyar Királynők Vizének (Eau de vie de la Reine de Hongroise) létrehozására.

Ez a varázslatos párlat egyedülálló hírnévre tett szert Európában, mivel megőrizte a királynő szépségét és fiatalságát.

Ennek a reneszánszát hozza vissza a Királynő Itala, olyan páratlan íz- és élményvilág harmónia létrehozásával, ami méltán vonja bűvkörébe a modern Európát is.

A Királynő Itala egy szofisztikált ízvilágot ötvöz a meggy illat aromájával, amely sötétvörös színpompában tündököl.

A Királynő Itala beavat egy úttalan utakon bejárt világba, csak találd meg te is a benned rejlő csodát, hogy királynővé válhass általa.

A Woman Spirit brand 2018-ban jött létre, évtizedes termékfejlesztés eredménye jelenik meg ebben a varázslatos nedűben. Ez egy spirit típusú ital zamatos cuvée meggy felhasználásával vagy más néven az Eau de Vie, „élet itala”. Olyan italt szeretnék bemutatni Nektek, ami magába foglalja az életigenlést, a vitalitást és azt a misztikumot, amely minden nő lelkét áthatja és bennünk, férfiakban ébren tartja a tüzet. A Woman Spirit brand első itala megidézi azokat a könnyed mámoros ízeket, pillanatokat, amelyeket a női lélek kisugárzása, rezgése táplál és néha misztikusan sötét és körül ölel, néha gondtalan és féktelen de mi férfiak mindig kívánjuk a jelenlétét. Javasolom, hogy ha megkóstolod, légy nyitott a bűvöletre, és ezt a vérvörös folyamot jégágyra helyezd és várd a pillanatot, hogy ékkőként varázsolj el bennünket FÉRFIakat. Szép dolog a körítés, segítenek a hangzatos szavak – ez adja el az első palack italokat, de a visszatérő vásárló a legnagyobb kincs. Így engem sokkal jobban érdekelt az ötlettől a megvalósításig tartó folyamat, és a terv, hogy miként lehet berobbanni egy merőben új párlattal az alkoholpiacra?

Irk Attila bevallottan amatőr. Szenvedélyből állt bele a saját magának kitűzött feladatba, miszerint készítene egy bolti forgalomba hozható minőségi italt. A kezdetekben pálinkával próbálkozott, de a végeredmény nem felelt meg nagyívű elvárásainak, viszont ihletet adott a folytatáshoz. Történt ugyanis, hogy egy évekre a pincében felejtetett meggyes-ágyas verzió frenetikus sikert ért el egy random kerti buli hölgytagjai közt, hogy abból még a hazaútra is csomagoltak. Ezzel be is lett lőve az irány, a megálmodott ital legyen a nők ízlésére hangolva. Mit isznak ma a nők? Persze, long drinkben, koktélban bármi elmegy. Ezzel együtt kevés ital készül kifejezetten a számukra, a Bon-bon meggy és a Garrone Cherry már nem divat, viszont szépen fut fel az aromákkal ízesített szeszek és vodkák piaca. Pedig… A Woman Spirit ezek közé kell beférjen, már ha valami jobbat akarsz. A Woman Spirit a gyakran visszataszító aromás pancsokkal szemben egy lehetséges minőségi alternatíva. Akár tisztán, 6 fokon, jéggel kínálva, akár Woman Spritzként – de szépen hangzik -, az Aperol Spritz konkurenciájaként. Vak tesztek alapján nem is lehet a két long drinket egy lapon említeni. A recept egyszerű: 4 cl spirit, jég, 1 dl tonik, egy szelet lime.

A kóstoltatás egyébként is fontos eleme a márkaépítésnek. A pálinka, meggysűrítmény, ivóvíz összetételű Woman Spirit egyre több rajongót szerez azzal, hogy menő lakókocsijukkal országszerte folyamatosan kínálják kisebb fesztiválokon, bulikon, bérelt helyük van a Siófok Plázson, arról nem beszélve, hogy több vendéglátóhelyre be vannak listázva a Gozsduban. Ugyanakkor nem egyszerű, mert nincs konkurenciája, így nem könnyű máshoz hasonlítani. A Panyolainak és Pannonhalminak van hasonló ágyas ízvilágú alacsony alkoholfokú pálinka alapú likőrje, aranyáron. Néha előjön a Cointreau narancslikőr neve, illetve a hozzáértők kevésbé ismert olasz, francia esetenként román prémium likőröket is emlegetnek, de az érezhető, hogy alig van a műfajban világmárka.

A visszajelzések alapján apróbb változtatások még várhatók. Így a Woman Spirit 0,35 literes kiszerelésének növelése 0,5 literre, hogy ne vesszen el az egyedi formájú, a Bond-lányt és a népművészeti értékeket egyszerre megidéző szitázott üveg sok más közt, és a 26%-os alkoholfok 24%-ra csökkentése, mert az egységára úgy olcsóbb lehet, ha emiatt kevesebb rajta a népegészségügyi termékadó.

És hogy hol kapható? Jelenleg a Manna ABC éjjel-nappali bolthálózat polcain. Persze személyes kapcsolataik révén a márka tulajdonosok keresik a módját, hogy nagyobb volumenben is jelen legyenek, akár benzinkutakon, hol az emberek ajándékot szoktak venni a szeretteiknek, vagy épp dohányboltokban, hol egy-egy buli előtt az emberek gyakran vásárolnak. Beszállítóik révén a kapacitás elvileg korlátlan, csupán a keresletnek kell felnőni a feladathoz. Aztán jöhet a világhírnév, és jöhetnek az újabb ízvariánsok!

Az eredeti cikk: https://kocsma.blog.hu/2019/08/28/woman_spirit/

Tetszett? Oszd meg!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

További blogbejegyzések

Nem a cukor a legnagyobb mumus az alkoholban

Talán veled is előfordult már, hogy hiába fogyasztottál mindössze egy-két pohár italt egy összejövetelen, másnap mégis iszonyatos fejfájás tört rád. Eláruljuk, mi okozza ezt, és

Várj!

Szeretnénk megajándékozni Téged!

Szeretnénk Neked adni búcsú ajándékként egy egy ingyenes koktél receptkönyvet, illetve egy 10%-os kedvezménykupont, hogy ha kedved kapnál a koktélkészítéshez, olcsóbb legyen az alapanyagbeszerzés.

Ehhez csak az email címedet kérnénk, hogy kiküldhessük neked!

.